Inspiratie

Mijn aangeschafte haakboeken van 2019

Door het haken ben ik ook patronen gaan verzamelen. Ik heb nu iets meer dan 1700 patronen verzameld. Gratis patronen, CAL’s, kooppatronen, patronen in pakketten en natuurlijk boeken.

In willekeurige volgorde hieronder de 7 haakboeken, gepubliceerd in 2019 die in mijn kast staan.

Slaapvriendjes haken – Stephanie Trouwborst-Weijers en Jessica Harmsma

Dit boek van Cutedutch was een van mijn eerste boeken. Een heerlijk boek met hele leuke patronen. Duidelijke omschrijvingen en mooie fotos. Ik heb twee van deze vriendjes gehaakt, maar er volgen er zeker meer!

Mijn eigen leeuw Leo
Mijn ezel Elsa

Bizzybee Party haken – Klaske Van der Bij

Naast haar boek Bizzybee potjes haken, moest dit boek ook in mijn verzameling. Hele leuke patronen, voor hele leuke cadeautjes. Ik heb zelf een patroon van het ene boek gecombineerd met het tweede boek en natuurlijk een beetje van Made By Petra!

Mijn echtpaar licht bollen.

Koukleumpjes Wannabees – Joke Postma

Het eerste E-book van Joke Postma! En wat een leuke patroontjes staan hier in. Allemaal leuke beroepen Wannabees. Ik heb hier nog geen werkjes uit gemaakt. Maar dat gaat zeker gebeuren!

Woolytoons Pop-ups – Tessa van Riet-Ernst

Op Kreadoe had ik de eer om Tessa te ontmoeten en haar getekende boek te kopen. En als je dan toch op de beurs bent neem je gelijk twee van deze pop-ups pakketten mee. De konijn en zebra liggen klaar om uit te werken.

Gruwelijke grappige Gadgets – Dendennis

Wat een leuk boekje is dit! Allemaal redelijk eenvoudige patronen. En dan natuurlijk de introductie van de Kimohimo schijf. Zelf heb ik de schijf via Aliexpress besteld. En in een ander project gebruikt. Ook deze patronen staan op mijn lijst om te maken. Ook Dennis heb ik ontmoet op de Kreabeurs.

Dierenkrukken haken – Anja Toonen

Petra , kun jij ook een dierenkruk haken? Uhm dat heb ik nog nooit gedaan, maar ik denk het wel! Oke wil je dan voor mij de kikkerprins haken? Natuurlijk wil ik dat! Tja dan moet je ook het boek hebben natuurlijk! En wat een ontwerpster is dit! Ik heb zo ontzettend veel geleerd. En super leuk om het allemaal te zien ontstaan! Gevolg is dat de delen 1 en 2 ook zijn gekocht.

Mijn kikkerprinskruk
Fien de Apalcakruk

Christels speelgoed haken – Christel Krukkert

Wat een leuke ideeën staan hierin! Ikzelf vind het wel lastig om iets voor hele kleintjes te haken. Omdat het toch handwerk blijft en ik dat best een gevaarlijk idee vind. Desalniettemin een heleboel leuk speelgoed om te haken!

8 gedachten over “Mijn aangeschafte haakboeken van 2019”

 1. Leuk! Ik heb niet (meer) zoveel boeken. De boeken waar ik niet meer uit haakte heb ik weg gedaan. Had last van keuze stress haha. Ik heb nu nog: Woolytoons knuffeldekens deel 1 en 2 van Tessa van Riet, Gehaakte lappenpoppen van Sascha Blase van Wagtendonk deel 1 en 2 en gelukspoppetjes haken van Annemarie Arts. Ik haal ook veel patronen van internet. Bijv. van de website haakinformatie.nl daar kan je er echt heel veel vinden. Te veel 😉 voor nu houd ik mij vooral bezig met het haken van knuffeldekens en ik hoop dat ik van de kerstman het boek pop-ups Krijg van Tessa van Riet

  Liked by 1 persoon

  1. Ik heb nu (inclusief boeken) ruim 1700 patronen. Ik gebruik de boeken vooral voor inspiratie. Om te zien wat een stukje draad kan doen. Never enough 😊🙌🤪
   En ik vind dat de ontwerpers ook eer toekomt, dus koop ik graag boeken en patronen omdat zij er zoveel moeite voor hebben gedaan.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s