Over

Mijn naam is Petra Schoemaker.
Mijn grote hobby is haken. Ik vind het heerlijk om te haken, om van een draadje iets te zien ontstaan. Om te zien wat er gebeurt met wol als je een bepaalde steek of serie steken doet met je project. Ik haak zoveel mogelijk verschillende dingen om mezelf zoveel mogelijk te leren. Op dit moment ben vooral aan het haken wat anderen ontwerpen. Vaak op verzoek van mensen. Hierdoor haak ik ook dingen die ik zelf niet snel zou haken, maar dat maakt het juist ook heel leuk. Van elk haakproject leer ik weer nieuwe dingen, en wordt elk projectje net weer een beetje mooier.

Door het haken van projecten van andere ontwerpers, krijg ik tevens inspiratie om het haakproject mijn eigen draai te geven, en natuurlijk een hoop inspiratie voor eigen ontwerpen.

Ik merk dat mijn haakwerken ook mensen inspireren, dan wel in dat haken helemaal niet ouderwets is, dan wel dat mensen zelf gaan haken. Ik ben begonnen door mijn werkjes op facebook te zetten. Hierop krijg ik veel positieve reacties, maar ook aanvragen voor het maken van een haakproject.

Ik ben inmiddels begonnen met het ontwerpen, bedenken en uitwerken van mijn eigen ideeën. Wat ik echt super spannend vind, maar ook heel veel energie in kwijt kan.

Voor nu veel lees en haakplezier!
Liefs Petra